Turku-tallinna suomih keskustelu

turku-tallinna suomih keskustelu

Käytiin Päivä Tallinnassa reissulla, oltiin maissa n. Eli siis mulla ei oo kokemusta siitä, että oisin yön laivalla muttaa kait seki on ihan jees: D Tallinnassa pärjää vallan mainiosti englannilla.

Suomella pärjäät sataman lähellä kyllä paremmin ku hyvin: DDD Varsinkin alkossa, jos siellä meinasit kävästä. Ne kyllä tunnistaa suomalaiset ja alkavat puhua suomee saman tien. No ei ollut ilmeisen kallis reissu ainakaan tuon laivamatkan suhteen. D Minkälaisiin seikkailuihin esimerkiksi sun kohdalla tuo 6tuntia piisasi? En muista yhtään minkälainen etäisyys satamasta superalkoon on kun ollaan ennen kaverin autolla oltu Tallinnassa vaan Tekis kyllä mieli mennä ja olisi varmaan melko helppoa jos asuisi Helsingissä niin ei tarvis tohon reissun yhteyteen nikkaroida pitkää bussimatkaa Helsinkiin joka taas tuo omat ongelmansa kun yrittää yhdistellä bussiaikataulua ja laivan lähtö ja paluuaikoja..

Lähteekö laivat tallinnaan aina samoihin aikoihin vai meneekö niitä esimerkiksi aina vaan aamuisiin aikoihin. Käytiin isän kanssa Tallinnassa kesän alussa. Jos ottaa auton mukaan niin Eckerö Line taitaa olla edullisin ja järkevin vaihtoehto, mutta kannattaa tarkistaa hinnat että paljon missä ne on edullisimmat kun meette ilman autoa.

Ainakin Eckerö Linen päiväristeilyllä on reilusti aikaa tallinnassa, tais olla tuntia jos oikein muistan. Lähtö oli aamulla mutta jos menee yön yli reissulle niin on myös jotain iltalähtöjä. Meillä se meni siihen kun ajettiin Kristiine keskukseen erittäin hyvä ostoskeskus vaatteitten shoppailuun, sinne menee myös jotain ilmasia busseja, aikataulut yms. Vanhakaupunki on mielenkiintonen jos haluu ostella jotain paikallisia käsitöitä tms.

Toki siellä on myös edullisia hotelleja jos haluu jäädä yöksi, ei vissiin ole hirveen hintasia. Seuraavana päivänä vaan tosin pari tuntia aikaa maissa, mutta jos tarkoituksena vain käydä SuperAlkossa niin kuin meillä kavereiden kesken niin se riittää vallan mainiosti.

Kerettiin myös käymään Viru Keskuksessa tsekkaamassa pari liikettä. Ja ympäri Viroa olen pärjännyt loistavasti suomen kielellä, mitä nyt vähän kauempana niin englannilla kyllä pärjää. Tosin meillä on yksi virolainen kaveri aina mukana niin se on hoitanut noi ravintolatilaukset kauempana satamasta.

Oi vitsi, pakko varata muuten ens kuulle Tallinkilta yöristeily, tykkään vaan siitä yhdestä baarista siellä laivalla niin paljon! Ja tosiaan Helsingistä mä oon aina itse lähtenyt Tallinnaan, Turusta sitten lähden aina Ruotsiin. Eihän Turusta edes pääse Tallinnaan, paitsi lentokoneella? Me ollaan aina menty Helsingistä Silja Europalla, ja oltu yötä laivassa, halvimman hytin hinta on e, riippuen millon varaat ja mille päivälle varaat. Äläs nyt, me tehtiin tällanen reissu: Tallinnassa oltiin kahden aikaan iltapäivällä.

Hotelleja siellä on monenhintaisia ja monen tasoisia. Mutta jos suunnittelee pitkän päivän matkan, niin kolmella laivayhtiöllä se kyllä onnistuu. Viking Line lähtee Helsingistä Tallinnaan joka päivä seuraavasti: Nuo edellä mainitut matkat kestää noin 2,5 tuntia suuntaansa. TallinkSiljalla hinnat näyttäisivät olevan euroa riippuen lähtöajasta. Jos oletetaan, että lähdette aamulla Vaasasta junalla Paluumatkan voi ottaa sitten sim.

Toki junien kanssa pitää vähän pelata taas ja tollanen reissu on kyllä aika pitkä. Tallinnassa satamasta keskustaan kävelee 10 minuutissa. Matkan varrella on SuperAlko ja Merekeskus. Ja jos nyt vähän etsit Demistä, niin täällä on ainakin kolme keskustelua Tallinnassa shoppailusta edellisen vuorokauden aikana. Joihin myös minä olen vastannut. H-hetkeen olisi nyt aikaa puolisen vuotta. Nyt siirtoa on lykätty vuoteen Miten ihmeessä viime keväisen esityksen toimeenpanosta olisi selvitty?

Hammashoidossa otettiin siirryt toiseen palveluun selvästi pidempi aikalisä. Uusimman suunnitelman mukaan hammashoitolat avautuvat vuonna Myös sote-keskusten, asiakasseteleiden ja henkilökohtaisen budjetin käyttöönottoa myöhennettiin viime keväisistä suunnitelmista.

Itse kyselin nyt eduskunnassa olevan esityksen toimeenpanon aikataulun vaiheistuksen riittävyyttä jo viime joulukuussa. Sen jälkeen toimeenpanon aikataulun ovat kyseenalaistaneet esimerkiksi Uudenmaan maakunnan muutosjohtajat siirryt toiseen palveluun , jotka esittivät huhtikuun alussa maakunnille oikeutta lykätä valinnanvapauden aloitusta asiakassetelin ja henkilökohtaisen budjetin osalta.

Sote-keskusten osalta muutosjohtajat esittivät, että maakunnalla tulee olla oikeus säätää avautumisvauhtia taloutensa kantokyvyn mukaan esimerkiksi siten, että maakunnalle annetaan oikeus päättää tarvitsemastaan siirtymäajasta niin, että aloitushetki on vuoden sijasta valittavissa vapaasti — Kaikkea viimeaikaista kuunnellessa ei oikein tunnista sitä, että kyseessä on vuosisadan sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistus. Samankaltaisesta aikataulusta on puhunut myös professori Heikki Hiilamo siirryt toiseen palveluun.

Hän ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos siirryt toiseen palveluun ovat myös esittäneet asiakassetelin ja henkilökohtaisen budjetin käyttöönoton myöhentämistä. Myös perustuslakivaliokunnasta tihkuneiden siirryt toiseen palveluun tietojen mukaan toimeenpanon aikataulusta on sielläkin keskusteltu.

Onko tämä yksi niistä asioista , joihin on tulossa muutoksia? Sekä hallituksessa että oppositiossa kannattaa olla tarkka, ettei horjuteta enää enempää kansalaisten luottamusta sote-uudistukseen.

Vastikään Aalto-yliopiston taloustieteilijät sanoivat, että sote-uudistuksen riskien kohtuullistamiseksi valinnanvapauslakia olisi ratkaisevilta osiltaan muutettava tai lain käyttöönottoa merkittävästi vaiheistettava.

Pystyisikö joku uskottavasti kertomaan, miten tavoitteet ovat toteutumassa? Toistaiseksi sellaisia ei ole näkynyt. Professori Otto Toivasen mielestä alueellisesti vaiheittain etenemällä ongelmat ehdittäisiin havaita ja korjata ennen kuin riskit laukeavat koko järjestelmään. Professori Toivasenkin varoitusta ajatellen nyt olisi korkea aika keskustella sote-uudistuksen tavoitteiden toteutumisesta.

Ja mitä ne olivatkaan? Sote-uudistuksella tavoitellaan sitä siirryt toiseen palveluun , että hyvinvointi- ja terveyserojen kaventuisivat, saataisiin hillittyä kustannusten kasvua, palvelujen yhdenvertaisuus ja saatavuus parantuisivat ja palveluintegraatio sekä peruspalvelut vahvistuisivat. Vastakkaisia käsityksiä siirryt toiseen palveluun kyllä. Ymmärrätkö miten sote vaikuttaa sinuun? Perustuslakivaliokunnan lausuntoluonnoksen huomiot hallituksen sote-mallin puutteista eivät tulleet hallituspuolueille yllätyksenä, kirjoittaa politiikan toimittaja Hannu Tikkala.

Daniel Ricciardo ajoi Monacon voittoon paalupaikalta, vaikka menetti autostaan tehoja kilpailun alkuvaiheissa. Sebastian Vettel ja Lewis Hamilton ottivat seuraavat sijat. Yle Tunnuksen käyttöehdot muuttuvat Hyväksyn käyttöehdot Hyväksyn myöhemmin. Keskustelu kaalin rouskutuksesta ja korvatulpista ei lisää luottamusta sote-uudistukseen — kansalaiset kaipaavat tietoa, loppuuko potilaiden pompottelu Kuka pystyisi uskottavasti kertomaan, miten sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistuksessa tavoiteltavat palvelujen yhdenvertaisuus, yhtenäiset hoitoketjut ja kustannusten hillintä käytännössä toteutuvat, sosiaali- ja terveystoimittaja Tiina Merikanto kysyy.

Jaa artikkeli Facebookissa Kokeile Ylen pelillä Taloustieteilijät varoittavat sotesta: Lisää aiheesta Ota yhteyttä. Sote-uudistus Analyysit Yle Uutiset Kotimaa politiikka A-studio sosiaali- ja terveyspalvelut sosiaali- ja terveysjärjestöt maakunnat Terveydenhuoltouudistus Terveydenhuolto- ja sosiaalipalvelut.

Pandat lumi ja pyry Pandahoitaja Anna Palmroth on Pyryn ja Lumin lumoissa vielä puolen vuoden jälkeenkin — työssä parasta ovat kahdenkeskiset hetket pandojen kanssa.

turku-tallinna suomih keskustelu Ja tosiaan Helsingistä mä oon aina itse lähtenyt Tallinnaan, Turusta sitten lähden aina Ruotsiin. Matkan varrella on SuperAlko ja Merekeskus. No ei ollut ilmeisen kallis reissu ainakaan tuon laivamatkan suhteen. Tosin tuossa kerrotaan että se on ihan vakituinen reitti, ei siis mikään kokeilu. Itse en usko, että Turusta riittävää kysyntää olisi Tallinna-reitille, kun Helsingistä pääsee niin paljon nopeammin, mutta se on jo eri asia.

Turku-tallinna suomih keskustelu -

Etsi Toggle navigation Valikko. Se on turkulaisille jotain hienoa se. Oikeastaan Hesa-tukholma linjalla ei ole matkaajia aivan yhtä paljon kuin Turusta johtuen tuosta pidemmästä matka-ajasta TallinkSiljalla ja Vikinglinellä lähtee hesasta yhteensä 2 laivaa päivässä Tukholmaan Turusta niitä lähtee yhteensä 5 samoilla firmoilla Kattokaas jos kus kun tulee aamu yhdältä vaikka OXpjudetissa vastaan. Uuden lain luvattiin helpottavan mökille muuttoa. Ajateltiin Vaasasta ensin bussilla joko körötellä Turkuun tai Helsinkini ja sieltä sitten hypätä Viron laivaan.

Vaan koska Ahvenanmaan kautta kulkevilla Ruotsinlaivoilla saadaan myydä taxfree-viinaa, niin onnistuuko sama myös käymällä omalla veneellä Ahvenanmaalla? Eli jos ostaa esimerkiksi viinaa Maarianhaminan Alkosta, niin saako verot takaisin tai myyvätkö suoraan verotta?

Etsi Toggle navigation Valikko. Keskustelu24 Matkailu Eri tapoja matkailla Laivamatkat ja risteilyt turku-tallinna turku-tallinna siljalle Miks mikään yhtiö ei tee matkoja turku-Tallinna tai Turku-maarianhamina-Helsinki reittejä? Vuosaari-Trelleborg laivayhteys Olisi hyvä koska Trelleborgista pääsee kätevästi jatkamaan laivalla mm.

Europalle huomenna tanssimaan Onko tanssitaitoisia miehiä? Markkinatalous on siitä vinkeä, että ne projektit, joista odotetaan tuottoa, toteutetaan. Jos taas odotusarvo on voimakkaasti negatiivinen, projektia ei toteuteta. Tämä veisi toteuttajan pankrottiin. Vuosikaudet Via Balticaa edestakaisin ajaneena olisi melkomoisen mukavaa ajaa joskus laivasta ulos Riikassa.

Missäs se semmoinen Riikka on??? Kattokaas jos kus kun tulee aamu yhdältä vaikka OXpjudetissa vastaan. Suomi olla vaikea Jouluna pääsee Baltic Princessillä Turusta Riikaan.

Koska sitä ei ole ennenkään ajettu Tottakai se kannattaisi, koska rekkoja yms. Hesalaiset puolustelee sitä sanomalla "muttakun hesasta pääsee parissa tunnissa" ja kun sanon "Ajetaanhan heasta Tukholmaankin, ja vielä neljällä laivalla, vaikka turusta pääsee 8 tuntia nopeammin" niin sitten yleensä ollaan ihan hiljaa Sama motarihan se menee hesasta turkuun ja turusta hesaan tietääkseni ja johan täälläkin yksi ehti sanomaan "kun on jo käytettävissä Helsinki Tallinna, nopeampikin se on Eli jos tuo aikataulu olisi pitänyt, valmista olisi ihan kohta ja lait olisivat tulleet voimaan ensi kuussa.

Keskustelun teemoja ovat olleet sosiaali- ja terveysvaliokunnassa käytetyt korvatulpat, kaalinrouskutus, käytöstavat ja asiantunijakuulemisten määrät. Tämä ei ole kunniaksi kenellekään. Samana päivänä, kun hallitus teki uuden aikataulutuksen, eduskunnan virkamiehet sanoivat minulle, että hallituksen linjaama aikataulu on eduskunnalle todella tiukka ja vaikea toteuttaa.

Jo siis vuosi sitten aikataulu herätti eduskunnassa epäilyjä. Tämä on hyvä muistaa nyt, kun hallitus ja oppositio valittavat toisaalla viivyttelystä ja toisaalla kiirehtimisestä.

Viime viikolla sosiaali- ja terveysvaliokunnassa oli esillä aikataulu, joka siirtäisi ratkaisevat äänestykset kesä- ja heinäkuun taitteeseen. Jos sote-uudistuksen valmistelu on ollut loputonta juoksua erilaisten päivämäärien perässä, samankaltaista veivausta on ollut myös toimeenpanon aikataulu.

Moni lienee jo unohtanut kuinka epärealistinen viime keväisen hallituksen esityksen toimeenpanon aikataulu oli. Se oli yksi niistä asioista, joihin perustuslakivaliokunta puuttui viime siirryt toiseen palveluun keväänä. Viime keväisen hallituksen esityksen mukaan siirryt toiseen palveluun uudet maakunnat piti perustaa heinäkuun alusta Nyt käsittelyssä olevan esityksen mukaan siirryt toiseen palveluun maakuntavaltuustojen ja maakuntien olisi tarkoitus järjestäytyä vuoden alussa.

Vuosi sitten suunnitelmissa oli , että vastuu sosiaali- ja terveyspalveluista olisi siirtynyt kunnilta maakunnille vuoden alusta. H-hetkeen olisi nyt aikaa puolisen vuotta. Nyt siirtoa on lykätty vuoteen Miten ihmeessä viime keväisen esityksen toimeenpanosta olisi selvitty? Hammashoidossa otettiin siirryt toiseen palveluun selvästi pidempi aikalisä. Uusimman suunnitelman mukaan hammashoitolat avautuvat vuonna Myös sote-keskusten, asiakasseteleiden ja henkilökohtaisen budjetin käyttöönottoa myöhennettiin viime keväisistä suunnitelmista.

Itse kyselin nyt eduskunnassa olevan esityksen toimeenpanon aikataulun vaiheistuksen riittävyyttä jo viime joulukuussa.

Sen jälkeen toimeenpanon aikataulun ovat kyseenalaistaneet esimerkiksi Uudenmaan maakunnan muutosjohtajat siirryt toiseen palveluun , jotka esittivät huhtikuun alussa maakunnille oikeutta lykätä valinnanvapauden aloitusta asiakassetelin ja henkilökohtaisen budjetin osalta.

Sote-keskusten osalta muutosjohtajat esittivät, että maakunnalla tulee olla oikeus säätää avautumisvauhtia taloutensa kantokyvyn mukaan esimerkiksi siten, että maakunnalle annetaan oikeus päättää tarvitsemastaan siirtymäajasta niin, että aloitushetki on vuoden sijasta valittavissa vapaasti — Kaikkea viimeaikaista kuunnellessa ei oikein tunnista sitä, että kyseessä on vuosisadan sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistus. Mutta ehkä managerit tai muut yrittävät suojella.

Jälleen palataan siihen, että JVG on tosi vahvasti nuorison bändi, joten siihen ei haluta liittää laittomia päihteitä.

Asenne kannabista kohtaan lientyy ja kannabiksen käyttömäärä on kasvanut roimasti vuoden aikana. Puolet luvulla syntyneistä suomalaista on ainakin kokeillut pilveä. Keskustelu kannabiksesta kehittyy koko ajan, mutta puhuminen on siitä on edelleen hankalaa. Vanha-Majamaan mukaan pitäisi oppia näkemään päihteiden välisiä eroja ja puhua muustakin kuin ongelmakäytöstä. Keskustelukulttuuria tälle vuosikymmenelle ovat päivittäneet esimerkiksi Reino Nordin ja etenkin Jari Sillanpää.

Nämä artistit eivät ole alistuneet siihen dialogiin, jossa päihteiden käyttöä on pakko pahoitella. Nimenomaan siltä osin, kun hän kieltäytyi pahoittelemasta omaa käyttöään. Oli rohkea ja olennainen huomio: Vaikka kärjistetysti sanottuna käsityksemme populaarimusiikista on syntynyt Beatlesin kannabis- ja lsd-kokeiluista, odotamme pop- ja iskelmätähtiemme olevan puhtoisia esikuvia. Työn hedelmistä ollaan valmiita nauttimaan, mutta itse käyttöä paheksutaan.

Pitäisikö artistien sitten ottaa riskejä puhumalla avoimemmin?

0 thoughts on “Turku-tallinna suomih keskustelu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *