Seuranhakuilmoitus kuuluisat näyttelijät

Ensiksi Monni houkuttelee muut kissat järjestämään tietokilpailun, jonka tavoite on lähinnä nöyryyttää Pekkaa; Pekan kysymykset ovat tosi vaikeita ja niihin pitää vastata hännällä. Toisen kerran Monni järjestyttää urheilukisat, jossa taas yritetään nöyryyttää Pekkaa saamalla hänet häviämään kaikki kisat, ja lopuksi vielä Monni yrittää, öh, kai ihan tappaa Pekan ujuttamalla ilkeän koiran hänen kimppuunsa.

Niin ja on tässä välissä muitakin pikkukepposia, kuten että Monni lavastaa Pekan syylliseksi tämän isäntäperheen täytekakun tuhoamiseen. Jokaisella kerralla Monni kuitenkin jää kiinni huijaamisesta ja saa opikseen. Leffan käsikirjoitus on siis aika outo. Leffassa ei tapahdu mitään erityisen jännittävää, ja siinä tapahtuu käytännössä sama tarina kolmesti: Monni lietsoo kissayhteisössä vihaa Pekkaa kohtaan jossain ihme kokouksessa, ja saa muut kissat taivuteltua tekemään Pekalle jonkin ilkeän kepposen.

Yritys epäonnistuu ja Monni nolaa itsensä, mutta silti hän yrittää uudestaan ja saa muutkin puolelleen. Ja tähän päälle vielä pari Monnin pikkukepposta.

Kissoilla näyttää tämän perusteella olevan aika huono muisti. Sinänsähän leffan idea on hyvin synkkä. Koko kissayhteisö tuntuu olevan Pekkaa vastaan, eikä hänellä ole yhtään puolustajaa, paitsi vähän hänen ihastuksensa Maija Maitoparta, ja aivan lopussa kyllä muutkin. Tämä on siis aika rajukin kuvaus kiusaamisesta, tai oikeastaan jostain vakavammastakin vainoamisesta.

Monnin hahmo täytyy mainita leffan vahvuutena. Tai siis ei hän ole mikään hirveän syvällinen hahmo, vaan lastenleffoille tyypilliseen tapaan mustavalkoisen paha, mutta hän on todella hauska! Hänen vuorosanansa ovat aina kekseliään kaunopuheisia ja huvittavan dramaattisesti näyteltyjä kuuntele näytteitä  täältä!

Monnin kätyrit, Pilli ja Pulla, ovat tavallaan ihan hauskoja, mutta vähän laiskasti kirjoitettuja hahmoja. He ovat siis hyvin tyhmät identtiset kaksoset, jotka puhuvat hyvin outoja ja täydentävät toistensa puhetta. Leffan muut sivuhenkilöt, joita Monni taivuttelee avukseen nöyryyttämään Pekkaa, ovat hekin hauskan erottuvia ja persoonallisia, kuten eroottinen Ulla, haiseva maalaiskissa Murre ja sosiaalisesti kiusallinen Laaban. Karikatyyrimaisiahan he ovat, mutta sopivat hyvin lastenelokuvaan.

Myös Pekka on hyvä hahmo päähenkilöksi. Äkkiseltään ehkä hän voi vaikuttaa tavanomaiselta tylsältä tabula rasalta, jolla ei ole mitään muita ominaisuuksia kuin vain olla leffan päähenkilö. Mutta Pekalla on paheita. Hänhän on nimittäin vähän leuhka; hän ei esimerkiksi häpeile mahtailla sillä, kuinka hän "sammutti tulipalon". Jatko-osassa yksi sivuhenkilö kutsuu aivan suoraankin Pekkaa leuhkaksi ja sanoo sen syyksi, miksi Pekasta ei pidetä. Tämä leuhkuus tekee Pekkaan kohdistuvan kissayhteisön halveksumisen vähän ymmärrettäväksikin, vaikka ei tietenkään oikeutetuksi.

Pekka on myös todella hyväuskoinen, ehkä vähän typeräkin. Hän tuntuu uskovan lähes aina Monnin tarkoittavan hyvää, ja joutuu raukka pettymään aina uudestaan, kun käy ilmi, että Monni onkin vain punonut juoniaan. Pekka ei peittele katsojilta heikoilla hetkillään haavoittuvuuttaan tai ikäviä tunteitaan, ja se tekee hänestä sympaattisen hahmon. Juoneltaan PTA on hyvin erilainen kuin edeltäjänsä.

Tässä on sitä toimintaa, jota ei ensimmäisessä osassa ollut! Leffan juonessa on sangen hämmentävästi kolme erillistä tarinaa eikä vain yhtä. No, niin on Pulp fictionissakin , mutta PTA: Leffan käsikirjoitus siis kieltämättä on aika huono. Leffan aluksi Pekka valmistuu ylioppilaaksi "filosofikissaksi" , ja Monni järjestää hänelle juhlat, joissa Pekkaa taas nöyryytetään ja yrittää Monni siinä sivussa iskeä Maija Maitopartaakin, mutta se nyt ei juuri liity muuhun juoneen. Leffan keskimmäinen ja pisin tarina on Pekan uni, jossa Pekka seikkailee pitkin Yhdysvaltoja.

Ja sitten vielä lopuksi unen jälkeen koko Upsalan iso kissajoukko lähtee metsään retkelle, jossa Monni taas nöyryyttää Pekkaa, mutta lopulta ilkeä ilves nappaa Monnin, jonka Pekka pelastaa. Ensiksikin täytyy kehua leffaa siitä, että niinkin paljon kuin halveksinkin jatko-osia, juuri tämän jatko-osan tekeminen tuntuu aivan perustellulta. Ensimmäinen leffa esitteli meille hahmot heille tutussa ympäristössään, ja nyt kun he ovat tuttuja, toinen leffa voi esitellä heitä epätyypillisessä ympäristössä ja erilaisissa tilanteissa, jolloin heihin ikään kuin tutustutaan syvällisemmin.

Jos jatko-osia on aivan pakko tehdä, pitäisi niitä tehdä vain silloin, jos niille on jokin tämän kaltainen peruste. Toiseksi pitää kehua leffan uniosuutta. Se on oikein luova, absurdi ja lapsille jännittäväkin, melkein kuin Disneyn Liisa Ihmemaassa. Esimerkiksi itselläni jäi jo lapsuudesta mieleen kohtaus, jossa Pekka tiskaa astioita ollessaan pakkotyötä, mutta sitten yhtäkkiä siirtyykin juoksemaan jokialuksen siipirattaassa.

Se oli hauskasti keksitty, ja noinhan voisi oikeastikin käydä unessa. Toisaalta aika laiskalta tuntui se, että unissa toistui monta kertaa jo entuudestaan tuttuja henkilöitä vain vähän muokattuina. Monni tulee unessa esille hieman eri hahmona neljää kertaa.

Tuo ei ole luovaa, eikä edes uskottavaa! Eihän noin käy unissa ainakaan minulla ; yleensähän unien henkilöt ovat aivan oikeita, läheisiä ihmisiä, tai sitten aivan outoja tyyppejä, mutta eivät kyllä mitään välimuotoja.

On myös kiinnostavaa, että Pekan unen kantava teema on toive, että hän saisi oman hännän. Se on kai uskottavaa ja aika liikuttavaa, mutta toisaalta pidetään yleisesti ableistisena vammaisia syrjivänä käsikirjoittamisena, että vammaisen henkilön keskeinen motiivi on hänen vammastaan paraneminen.

Kai leffan loppupuolikin on lastenleffojen tasolla ihan hauska ja jännittävä. Itse asiassa vähän huvittaa, miten hurjaksi loppu menee. Ilkeä ilves nappaa Monnin, suunnittelee syövänsä tämän ja laittaa tämän kattilaan kiehumaan.

Miettikääpäs, milloin viimeksi olette nähneet lastenelokuvan, jossa pahista keitetään elävältä! Kaiken kaikkiaan PTA on siis ihan toimiva paketti lastenelokuvan jatko-osaksi; aika samaa tasoa kuin ensimmäinenkin osa. Kaiken kaikkiaan voi tuntua, että PT: Onko niissä mitään, mitä aikuiset voisivat saada niistä irti?

No on, nimittäin natsit! Ihan totta, melkein kaikissa Pekka Töpöhäntä -kirjojen ja -leffojen arvosteluissa tuodaan esille, että Monni kuvaa aika selkeästi Hitleriä, Pekka sorrettuja juutalaisia ja mahdollisesti vielä sivuhenkilöt helposti johdateltavaa kansaa, jotka puhuttiin mukaan juutalaisvainoihin.

Erityisesti minusta on kiinnostava pohtia, mitä syrjittyä vähemmistöä Pekka tarkalleen edustaa. Häntähän pilkataan nimenomaan siksi, että häneltä puuttuu jotain, mitä muilla ei ole, eikä niinkään siksi, että hän edustaisi synnynnäisesti eri ryhmää kuin muut kissat.

Kuvaako Pekka siis vammaisia ennemmin kuin etnistä vähemmistöä? On mielenkiintoista huomata, että Pekan hännättömyys ei juuri aiheuta hänelle haittaa, vaan lähinnä hyötyä. Hänen häntäänsä ei esimerkiksi tartuta pahantahtoisesti kiinni kuten Monnin häntään, se ei jää kiinni hiirenloukkuun, ja hännättömyyden avulla hänen onnistuu huijata ilvestä. Onko leffojen sanoma siis, että vammaisuus voi olla oikeasti voimavara?

Se ei ole minusta tällaisenaan ihan ongelmaton sanoma, mutta ei nyt mennä tähän pidemmälle. Koskettavia leffassa ovat hetket, kun Pekka toistuvasti muistuttaa: Se on hyvä opetus lapsille: Joka tapauksessa natsit ja syrjintäteema olivat ainoa leffojen yhtään syvällisempi sanoma, jonka keksin, ja eihän niistäkään aikuisille riitä kyllä paljon pohdittavaa.

Ehkä lapsille leffat voivat olla ihan hyvä väline havainnollistaa, että erilaisuus on rikkaus ja että ei saa syrjiä. Aikuisille on vähän natsisymboliikkaa ja varhaisteini-ikäisillekin on leffoista hupia, jos he kuvittelevat uroskissojen häntien kuvaavan leffoissa peniksiä. Joo, tiedän, tosi lapsellista ja varmaan jotenkin epäeettistä, mutta se ihan totta tuo leffoihin aivan uuden aspektin! Vaikkapa nyt kohtaus, jossa Monni kähisee dramaattisesti kaupungin kauneimmalle naiskissalle: Leffoissa on kyllä silloin tällöin ihan tarkoituksellisestikin hauskoja vitsejä viihdyttämässä vanhempia katsojia.

Kissathan ovat helppo aihe vitsailla. On esimerkiksi huvittavaa, miten paljon leffojen kissat ihailevat ja jumaloivat silakkaa vaikka en ymmärräkään, miten kujakissat pääsevät syömään sitä Tai miten Pekka saa palkinnoksi tietokilpailusta "sitkeän rotan". Silti tuntuu, että kissoista olisi voinut vääntää enemmänkin vitsiä.

Mikseivät leffojen kissat esimerkiksi hypi päättömästi, työnnä tavaroita pöydän reunan yli ilman mitään syytä, vingu päästä ulos mutta kuitenkin tule saman tien takaisin sisälle kun niille avataan ovi, tai seuraa laserosoittimien valopilkkuja? Ehkäpä tällaisia nykyään hyvin tuttuja kissa-aiheisia vitsejä ei vielä tunnettu luvulla. Ehkä tällainen vaihtoehtoinen kuva kissoista voikin olla ihan virkistävä.

On leffoissa kyllä myös outoja ja kiusallisia vitsejä, kuten Pekan ihmisisäntä skeittailemassa naisten vaatteissa pitkin heidän pientä asuntoaan. Entäs leffojen esteettinen puoli? Piirrostyyliltään leffat ovat ihan kivoja. Kissat ovat hauskan persoonallisen näköisiä. Ihmettelen kyllä vähän piirtäjän tapaa käyttää kaarevia kuvioita. Esimerkiksi joidenkin kissojen hännät tai myös Pekan isännän hiukset tai Monnin posket näyttävät lähinnä Aalto-maljakon pohjalta.

Erityisen oudosti on piirretty bulldoggi Bengtsson, jota ei kyllä yhtään meinaa tunnistaa bulldoggiksi. Leffoissa on kiva musiikki, etenkin alku- ja loppulaulut, joissa on pirteät ja aavistuksen psykedeeliset sanat. Leffoissa on kyllä joitain rasistisia karikatyyrejä: Minua myös ehkä hieman huvitti, miten kevyesti ensimmäinen osa suhtautui eläinrääkkäykseen. Maatilan isäntä melkein hukuttaa Pekan sadevesitynnyriin, hänen Upsalan-isäntänsä uhkaa lyödä häntä ja lukita hänet yön yli vaatekomeroon perheen tytär yksin estää nämä aikeet , ja Maija Maitoparran isäntä ruiskuttaa kujakissoja puutarhaletkulla kovalla vedenpaineella.

Yhteenvetona Pekka Töpöhäntä -leffat ovat siis kumpikin ihan jees. Juonen puolesta ne vaikuttavat liukuhihnalta tuoteluilta ja huonosti suunnitelluilta, mutta niillä on omat, mieleenpainuvat ansionsa, kuten sassy Monni tai PTA: Leffojen sanoma on hyvä.

Kuitenkin leffat ovat sen verran selvästi nimenomaan lasten leffoja, että ehkä niiden katsomiseen ei kannata käyttää aikaa muuta kuin vain nostalgian takia. Oma suositukseni on, että säästät leffat katsottavaksi joko kaveriporukan kalsarikänni- tai pilvenpolttoiltaan tai vaihtoehtoisesti oheistekemiseksi samalla kun tiskaat tai siivoat. Tämä on jatkoa aiemmalle kirjoitukselleni, jossa aloitin oman top -leffalistani läpikäymisen. Lue alkuperäinen kirjoitus täältä.

Vaikka tämä ei ollut mikään tietoinen ratkaisu, listan tämä osuus näyttäisi muodostuneen niin, että listan alussa on aika moderneja, viihteellisiä ja suoraviivaisia leffoja, ja listan loppuosassa taiteellisempia klassikoita.

Monista tämän kirjoituksen leffoista on tullut laatuvahvistus muiltakin kuin minulta! Spoilereita ei ole luvassa, paitsi mahdollisesti linkkien takana, ja lisäksi sijalla 74 olevasta leffasta Arrival on spoileri sen jälkimmäisessä kappaleessa. Romanttinen komedia ei ole mikään kaikkein arvostetuin elokuvagenre. Jos yksi leffa pitää tästä genrestä katsoa, niin se on kyllä Amélie.

Eihän se ole mikään erityisen syvällinen tai rajojarikkova elokuva, mutta se on hauska, romanttinen, koskettava ja visuaalisesti nokkela. Leffa sijoittuu Pariisiin ja kertoo omalaatuisesta Améliesta, joka rakastaa ratkaista mysteereitä ja auttaa ihmisiä, mutta joka samalla unohtaa huolehtia omista romanttisista tarpeistaan.

Älä katso tätä leffaa, jos olet tosikko ja erityisen herkkä imelyydelle, mutta muuten voit kyllä katsoa leffan, vaikka että rom-comien ystävä olisikaan. Confidential on samaa sarjaa Amélien kanssa: Leffa kertoo luvun poliiseista, jotka selvittelevät monimutkaista murhamysteeriä.

Se on jännittävä ja täynnä kiinnostavia ja juuri sopivan monimutkaisia käänteitä, ja sivuroolissa oleva draama- ja romantiikkapuoli toimii oikeasti hyvin ja tuntuu harvinaisen vähän päälleliimatulta. Minority report on ehkä vähän erikoinen valinta suosikki-Spielberg-elokuvaksi jep, Schindlerin listaa ei ole listalla luvassa!

Se on kuitenkin scifi-elokuvana niin paljon keskimääräistä parempi, että ansaitsee paikkansa listalla. Leffa sijoittuu dystooppisehkoon tulevaisuuteen, jossa kokeillaan uutta teknologiaa, jonka avulla pidätetään rikollisia ennen kuin he tekevät rikokset.

Sitten eräänä päivänä eräästä hyvispoliisista tuleekin ennuste, jonka mukaan hän aikoo tehdä murhan, iik! Luvassa on jännittäviä käänteitä ja mielenkiintoisia ja kantaaottaviakin tulevaisuudenvisioita. Ja ehkä leffalla on jotain fiksuakin sanottavaa vapaasta tahdosta ja sen sellaisesta. Leffassa on kyllä omat kliseensä ja epäuskottavuutensa, mutta näin jännittävässä ja taitavasti tehdyssä paketissa ne kyllä menevät.

Leffan kliseisyyttä ja korniutta kyllä vähentää sen vaihtoehtoinen tulkinta, josta voit lukea täältä , mutta huom. Leffa kertoo muutaman skotlantilaisen nuoren sekoilusta huumeiden ja vähän muidenkin elämän ongelmien kanssa.

Leffassa on hauska ja kiinnostava tarina, joskin muistan että etenkään tarinan loppu ei aivan täytä alkuosan nostamia korkeita odotuksia. Trippikohtaukset ovat visuaalisesti hienoja. Huumeiden käytön nurja puoli osoitetaan selvästi, mutta sitä ei taota päähän ollenkaan samalla tavoin saarnaten kuin vaikka  Unelmien sielunmessussa. Trainspottingkaan  ei ehkä ole taiteellisessa mielessä syvällisin elokuva, mutta sillä on suuri kulttimaine, sitä pidetään Britanniassa kansallisylpeytenä ja siihen on viitattu kaikkien aikojen parhaana skotlantilaisena elokuvana.

American History X Tämä leffa käsittelee hankalaa, mutta valitettavasti myös ajankohtaista aihetta: Leffa kertoo ei-lineaarisesti uusnatsista, joka leffan aikana sekä päätyy vankilaan että pääsee ulos sieltä. En tiedä, kestääkö leffan kuvaus rasismista ja äärioikeistolaisuudesta kovin kriittistä tarkastelua - ainakaan yhden löytämäni analyysin mukaan ei - mutta nuorempaan minuun tämä leffa teki erittäin suuren vaikutuksen.

Vaikka sanoma ei vakuuttaisikaan, leffassa on varmasti nautittavaa ainakin koskettava ja jännittävä tarina, jonka ajoittaisesta imelyydestä on yllättävän helppo olla häiriintymättä, ja psykologisesti mielenkiintoinen ja hyvin näytelty päähenkilö.

Etäisesti ehkä  Inceptionia  muistuttava leffa sijoittuu tulevaisuuteen, jossa nuori psykoterapeutti Paprika kokeilee uutta teknologiaa, jonka avulla hän vierailee asiakkaidensa unissa. Aika pian unilaite päätyy kuitenkin vääriin käsiin, ja sitten alkaa tapahtua kaikkea outoa ja sekavaa. Leffan juoni ei kieltämättä ole kaikilta osin ihan uskottavimmasta päästä, mutta silti leffa on niin uskomattoman luova ja visuaalisesti hieno kaikkine unikohtauksineen, että se on pakko ottaa listalle mukaan.

Ja kyllä juonikin on pääasiassa oikein hyvä, ja jotkut kohtaukset ovat niin jännittäviä, että niitä saa katsoa aivan katse naulittuna näyttöön. Tämä uunituore scifi-leffa sijoittuu lähitulevaisuuteen, jossa maapallolle laskeutuu avaruusolioita. Leffan päähenkilö on kielitieteilijä, jonka tehtävänä on löytää keino kommunikoida avaruusolioiden kanssa. Minulla on vähän epävarma olo ottaa listalle mukaan näin uutta leffaa, jonka olen nähnyt vain yhden kerran.

Ensimmäisen kerran perusteella se oli kuitenkin loistava. Kaikki eivät ehkä pidä juonesta, mutta minusta se on oikein ovela ja koskettavakin. Kaikki lienevät samaa mieltä ainakin siitä, että leffa on todella jännittävä - esimerkiksi nyt vaikka kohtaus, jossa avaruusoliot nähdään ensimmäistä kertaa - ja tieteellisessä mielessä kiinnostava. Avaruusoliot ja Yhdysvaltain virastojen reaktiot niihin on kuvattu maallikolle uskottavasti, ja leffa saa myös pohtimaan kiinnostavia kielitieteellisiä kysymyksiä.

Miettikääs, elokuva joka saa kiinnostumaan kielitieteistä, se ei olekaan ihan perustavaraa. En nyt malta olla kertomatta pientä anekdoottia tästä leffasta. Kun olin nähnyt leffan teatterissa, seuranani ollut kaverini totesi, että leffa oli kyllä hyvä, mutta sellainen, jota ei kannata katsoa enää uudestaan sen jälkeen, kun tietää lopun yllätyksen. Hän kuitenkin lisäsi, että toisaaltahan leffan opetus oli se, että tapahtumien aikajärjestyksellä ei ole väliä.

Ehkäpä leffa siis yrittää opettaa, että sen voi mennä katsomaan teatteriin monta kertaa! Se oli minusta kovin hauska kommentti. Ehkä leffan käsikirjoitus olikin suunnitelmallisempaa rahastusta kuin osaisi arvata Tämä suuri draamaklassikko kertoo nuoresta teatterifanista, "Eevasta", joka pääsee tutustumaan teatterimaailman superseurapiireihin ja kokeilemaan niissä omaa uraansa.

Minulla on vähän hankala suhtautuminen tähän leffaan. Leffalla on omat vahvuutensa ja on mukavaa, kun voi kerrankin sanoa vilpittömästi pitävänsä jostain vanhasta mustavalkoelokuvasta. Toisaalta leffasta huokuu melko selvä konservatiivinen arvomaailma. Tai ei sitä ehkä ensimmäisellä katselukerralla huomaa, mutta kun siihen osaa kiinnittää huomiota, katselukokemus on aika erilainen.

Homot on ällöjä ja niin edelleen tässä  linkki  analyysiin, myös  Wikipediassa  on juttua aiheesta. Mikäli kuitenkin osaat olla ottamatta huomioon elokuvan kantaaottavaa puolta, suosittelen sitä kyllä. Leffan tunnelma on aivan mahtava; se on juuri sopivasti sekä dramaattinen ja vakava että myös paikoin hyvin hauska, jotta tapahtumia on kiinnostava seurata koko ajan. Dialogit ovat nokkelia ja näyttelijälegenda Betty David on leffassa mahtavan sassy.

Kyllä, nämäkin jättiklassikot ovat listalla mukana, vaikkakin ehkä epäilyttävän alhaalla. Kummisedäthän ovat monien kaikkien aikojen parhaimpien elokuvien listojen aivan kärjessä, ja niiden vaikutus populaarikulttuuriin on ollut valtava.

Niistä on jäänyt elämään monia kuuluisia fraaseja, ne aloittivat italialaisista mafioista kertovien leffojen perinteen ja olivat ylipäätään ensimmäisiä taiteellisesti laadukkaita elokuvia, jossa ei varottu kuvaamasta väkivaltaa realistisesti ja välillä hyvinkin graafisesti. Miten hyvin ne toimivat nykyaikana? Leffojen laaja henkilökavalkadi on mielenkiintoinen ja loistavasti näytelty.

Leffat paitsi kertovat jännittävästä aiheesta eli mafioista, ne myös käsittelevät siinä sivussa muitakin teemoja: Myös Yhdysvaltojen valtion olemus on tärkeä teema - ensimmäinen leffahan alkaa sanoilla "Uskon amerikkalaiseen unelmaan.

Monet kohtaukset ovat visuaalisesti taitavia, kuten kaikki tunnelmaltaan ristiriitaiset juhlakohtaukset. Valitettavasti leffat kuitenkin ovat minun makuuni sangen pitkiä ja hitaita leffan pitäisi olla yli kaksi ja puoli tuntia pitkä vain erityisen perustellusta syystä!

Ensimmäinen matka , tunnetaan myös nimellä Tokyo Story. Useimmiten en oikein ymmärrä kriitikoiden valintoja kaikkien aikojen parhaimpien leffojen listojen kärkeen. Citizen Kane on kyllä hyvä se tulee listallani myöhemmin! Ensimmäinen matka on tavallaan yksi tällainen leffa.

Se on usein kriitikoiden suosikkileffojen listoilla, muun muassa kaikkein laajimman listan sijalla viisi. Se on myös aika tylsä, ainakin sanan merkityksessä "turhauttavan hidas". Siitä kuitenkin ymmärrän, jopa Kummisetiäkin paremmin, miksi siitä tykätään. Leffa kuvaa realistisesti ja hienosti tunnelmaa rakentaen vanhan japanilaispariskunnan elämää, tarkemmin sanottuna heidän aika epäonnistunutta reissuaan sukulaisten luokse Tokioon. Leffan tapahtumat ja henkilöt ovat kiinnostavia ja uskottavia, siitäkin huolimatta että leffa kuvaa blogini peruslukijalle sangen vierasta kulttuuria ja aikakautta.

Päähenkilöiden tunnetilat tarttuvat helposti katsojaan. Leffa käsittelee yhtä teemoistaan eli vanhempien kunnioittamisen tärkeyttä ehkä vähän moralisoiden mutta silti mielenkiintoisesti. Varoitus kuitenkin, että leffa on paitsi hidas myös tunnelmaltaan aika masentava. Tätä kuvaa hyvin leffan kuuluisin lause: Tämä leffa on klassikko lähinnä kai romanttisen komedian genressä, vaikka ei monessa suhteessa olekaan perinteinen genren edustaja.

Tämä on nimittäin se paljon viitattu leffa, jossa nuoren opiskelijapojun viettelee tämän parikymmentä vuotta vanhempi perhetuttu rouva Robinson. Leffa on hauska jollain oudon sivistyneellä ja vanhanaikaisella tavalla; erityisesti kuuluisa viettelykohtaus leffan alussa on mahtava.

Leffassa on mieleenpainuva tarina ja uskon, että se kertoo jotain ihan fiksua rakkaudesta ja sen etsimisestä. Leffahan on muuten kuuluisa myös siitä, että monet tulkitsevan sen lopun väärin, myös minä ensimmäisellä kerralla. Pohtikaahan leffaa ja sen sanomaa siis huolella! Tässä Hitchcockin vanhassa klassikossa on kerrassaan mahtava asetelma. Jalkansa loukannut mies viettää sairaslomaa pienessä asunnossaan liikuntakyvyttömänä. Koko leffa on kuvattu samalla lavastuksella. Aikansa kuluksi mies vakoilee naapuritalojensa asukkaita kiikareillaan ja sitten alkaakin nähdä merkkejä rikoksesta!

Leffassa luodaan hieno, hieman klaustrofobinen jännittävä tunnelma, ja tapahtumamiljöö, muun muassa kaikki päähenkilön naapurit, tulevat huvittavankin tutuiksi. Ja koska Hitchcock-leffa on kyseessä, ilmeisesti tapahtumista voi kehitellä myös jotain omituista tulkintaa seksuaalisuuden tukahduttamisen symbolina.

Kuten yleensäkin Hitchcock-leffoissa, kaikki kohtaukset eivät ole kestäneet aikaa ja meno on välillä kornia ja kiusallista, mutta siitä on helppo olla välittämättä.

Tällä sijalla on nyt puolestaan scifi-klassikko, varmaan suurin ja arvostetuin sellainen Avaruusseikkailu Itse en ehkä aivan täysin ymmärrä, miksi Blade runner olisi ihan niin   hyvä kuin väitetään, ja minusta on ehkä vähän noloa jättää se näin matalalle sijalle. Pilottijakson ohjannut Otto Bathurst palkittiin parhaan ohjaajan Bafta-palkinnolla ja lisäksi sarja palkittiin visuaalisista erikoistehosteista. Sarjan kantavia voimia ovat myös hienot näyttelijäsuoritukset. Cillian Murphy on loistava Tommyn roolissa.

Hän osaa olla samaan aikaan sopivasti kriminaali ja sopivasti hyvä sankari. Erityisen hienon roolin tekee myös upea Helen McCrory, joka eläytyy hienosti Pollyn rankkaan osaan.

Kakkoskaudella shown varastaa juutalaisjengin pomoa Alfie Solomonsia näyttelevä Tom Hardy. Lopuksi pitää vielä mainita sarjan musiikista. Ei tulisi ihan ensimmäisenä mieleen yhdistää rätinärockia luvun alun Birminghamiin, mutta niin vaan on tehty, ja sehän toimii ihan loistavasti. Hieno artikkeli, mutta mihin unohtui vahvoja naisia kuvaavasta kappaleesta Grace Burgess, joka nyt kuitenkin on varsin keskeinen henkilöhahmo?

Itse katson juuri nyt marraskuussa Peaky Blindersia Netflixistä ja olen aivan yllättynyt kuinka tämä ohjelma on niin nopeasti vanginnut minut mukaansa. Itse harrastan teatteria, joten keskityn usein näyttelijäsuorituksiin mutta viime aikoina sarjojen ja elokuvien visuaalisuus on kiinnostanut minua ja herättääkin mielenkiintoni samantien, jos se jotenkin tulee esiin erityisesti.

Tämä ohjelma saa siis visuaalisensilmäni kyynelehtimään, sillä se on upeasti toteutettu vaikkakin vihreää seinää ei voi olla huomaamatta.

Puvustus on sellaista, joka on aina iskenyt minuun jopa niin paljon, että tekisi itse olla yksi Shelby suvun jäsenistä. Näyttelijäsuoritukset ovat loppuun asti hiottuja. Itse olen aina pitänyt Thomas Shelbyn näyttelijää Cillian Murphya monipuolisena näyttelijänä mutta vasta nyt tajuan kuinka hän tekee jokaisesta roolistaan erilaisen. Your email address will not be published. Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Notify me of follow-up comments by email. Notify me of new posts by email. Miia 19v on Submit a Comment Cancel reply Your email address will not be published.

Katja on populäärikulttuurista kiinnostunut helsinkiläinen nörttinainen, joka tykkää koukuttautua erilaisiin tv-sarjoihin aina scifistä brittiläiseen pukudraamaan. Erityisesti Doctor Who kuuluu suosikkeihin ja voipa häntä whovianiksikin kutsua. Lisäksi hän pitää elokuvista, etenkin aasialaiset wuxia-elokuvat ovat lähellä sydäntä.

Katja kuuntelee mielellään raskaampaa musiikkia ja tykkää käydä bändien livekeikoilla. Mika Häkkinen puhuu elämästään Monacossa: Kaj, 68, poltti tupakkaa kolme askia päivässä - sitten tuli kauppareissu, joka muutti hänen elämänsä - Terveysuutiset - Kuopiossa poltettiin 10 historiallista venevajaa - poliisi pyytää vihjeitä tuhopolttajasta - Kotimaan uutiset - Venäjän hallinto ja tarkkailujärjestö antavat ristiriitaisia tietoja menehtyneiden venäläissotilaiden määrästä Syyriassa - Ulkomaan uutiset - Tulevaisuudessa hän saa olla mikä haluaa - Viihdeuutiset - Ferrarin auto osoittautui sääntöjen mukaiseksi - Mercedes sai FIA-pomolta sapiskaa syytöksistään - Formulat - Englantilaiselta alasarjaseuralta tyly pila Liverpoolin maalivahdista: Vihreät haluaa äänioikeuden jo vuotiaille ja päivähoito-oikeuden kaikille lapsille - Politiikka - Amerikkalaisäiti kyllästyi kotona - ryhtyi somekuvaajaksi, kuvilla jo yli seuraajaa - Viihdeuutiset - Hugo Engbom aneli vaimoaan myymään kaiken, minkä irti saa, jotta hän selviäisi sisällissodan pahimmasta vankileirihelvetistä - turhaan - Kotimaan uutiset - Likaista ja härskiä touhua: Joukkueellinen moukarimiehiä on kärähtänyt suomalaismestarin uran aikana: Suomalaisyritys kehitti jotain, mitä muut eivät olleet keksineet: Uuden Netflix-sarjan tähti suututti Donald Trumpin: Joudutko pitämään puheen kesän juhlissa?

Älä panikoi - näin selviydyt siitä - Pinnalla - Kodin paikat, jotka pitäisi tarkistaa edes kerran vuodessa - Asumisartikkelit - Linda Line -laivayhtiö konkurssiin - Katamaraaniyhteys Helsingin ja Tallinnan välillä loppui jo marraskuussa - Ulkomaan uutiset - Pasi Rautiainen haukkui Liverpoolin itkevän maalivahdin täysin lyttyyn: Loppuunmyytyä spektaakkelia tullaan katsomaan Pariisista asti - Aalto-yliopiston muotinäytös on isompi juttu kuin luuletkaan - Muoti - Kylpyläparatiisi Viron pisimmällä rannalla - Viro - Kun uusi alkoholilaki tuli voimaan, suomalaiset joivat miljoonia litroja enemmän kuin edelliskuussa - lonkeron myynti suorastaan räjähti - Kotimaan uutiset - Näyttelijä Russell Brand pitää perheenisänä olemista raskaampana kuin vanhaa huumeiden täyttämää bile- elämäänsä - Viihdeuutiset - Ida, 33, jätti sokerin - ulkonäkö muuttui kokonaan - Terveysuutiset - Puukkomiehen pakomatka herätti kauhua idyllisessä lähiössä - varasti lapion ja pakeni pihojen poikki: Armoton arvio Makwan Amirkhanin edellisestä esityksestä: Levottomuudet Gazan kaistaleella jatkuvat - Jälleen kuolonuhreja Palestiinan puolella - Ulkomaan uutiset - Lukijat kertovat, miten he pääsivät eroon muurahaisista: Vesantojärvestä löytyi vainaja - kyseessä kadonneeksi ilmoitettu vesantolaismies - Kotimaan uutiset - Suomea rajumpi aktiivimalli, työaika pitenee ja potkut saa entistä helpommin - Politiikka - Alberto-myrsky lähestyy Yhdysvaltoja - Viranomaiset kehottavat alueen asukkaita varautumaan rankkasateisiin ja tulviin - Ulkomaan uutiset - Aloitin aamuni kossunaukulla ja lääkkeillä - miksi kukaan ei auttanut?

Espoolainen Markus, 24, menetti näkönsä mystisesti muutamassa vuodessa: Ravintoloiden tehovalvonta Pohjois-Savossa paljasti huumeiden katukauppaa ja pimeää työvoimaa - Kotimaan uutiset - Ei voi olla totta!

Ihmissalakuljettajat tulittivat pakenevia siirtolaisia Libyassa - Ulkomaan uutiset - Selviytyjien rankin kausi alkaa tänään - TV ja leffat - Nainen yritti saada mustamaalaamalla hoitajat toistensa kimppuun - puhui omasta kuolleesta äidistään rujosti - Kotimaan uutiset - Kohuotsikot saivat Susanna Kosken ärsyyntymään: Todellakin maailman helpoin kakku - suklaan ja popcornin ydistelmä ei voi olla huono - Ruoka-artikkelit - Asuntosijoittaja voi nostaa vuokratuloja jopa verottomasti - verokarhu hyväksyy - Kotimaan uutiset - Räppärin 72 euron levynkansikuva on Whitney Houstonin kotoa - esittää kuolleen tähden huumehelvettiä - Viihdeuutiset - Hollannissa kasvatetaan laitonta kannabista 2,3 miljardilla eurolla oletettua enemmän - voi korottaa maan EU-jäsenmaksua - Ulkomaan uutiset - Nyt puhuu Liverpoolin maalivahti - itki ja pyysi anteeksi kaikilta: Liejutokkoja, kivinilkkoja ja töröjä - tiesitkö näitä löytyvän Helsingin vesialueilta?

Tässä ovat tyhmimmät koirarodut - tyhmimmäksi rankattu muistuttaa kovasti kissaa - Perheartikkelit - Kansanedustaja hämmästytti Stan Saanilan Uutisvuodossa - Ei tiennyt, montako kansanedustajaa on - Viihdeuutiset - Karin jalkaterä murskaantui mössöksi työtapaturmassa, kuuli luiden rutisevan - Kipu sisuunnutti miehestä maratoonarin - Kotimaan uutiset - Viisi asiaa, joita automyyjä ei haluaisi sinun tietävän - Autouutiset - Päivän veto- ja vakiovihje: Joukosta löytyi selvä voittaja.

Baari-illan jälkeiset jatkot lahtelaisasunnossa päättyivät karmealla tavalla - mies raiskasi nukkuvan naisen Kimi Räikkösen hymy levisi korviin - julkaisi kuvan maailmantähden rinnalla Daniel Craig tienaa törkeän summan tulevasta Bond-leffasta - palkka euroa minuutilta Hulvaton välikohtaus F1-palkintojenjaossa - ruhtinatar Charlene hörppi samppanjaa pullon suusta, ruhtinas Albert muikeana vieressä Suomalainen Joona, 17, voitti kansainvälisen rallipelin maailmanmestaruuden - finaalipaikka irtosi yli 20 osallistujan joukosta Joukosta löytyi selvä voittaja Hotellihuoneen likaisimmat kohdat - viisi vaaranpaikkaa Lähetti tallenteen miehen työkaverille Haasta kaverisi tai muut Iltalehden lukijat.

Käytämme Alma Median sivustoilla evästeitä. Jatkamalla sivuston selaamista hyväksyt evästeiden käytön. Sallimalla saat sijaintiisi perustuen kohdennettua sisältöä, säätiedot ja mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää Alma Median palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin. Sallitko, että Alma Media käyttää sijaintitietoasi? Alma Media voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua sisältöä, mainontaa ja säätietoja. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.

Helsinki ylin 21° alin 14°. Tampere ylin 20° alin 12°. Kuopio ylin 18° alin 10°. Oulu ylin 14° alin 8°. Viihdeuutiset Daniel Craig tienaa törkeän summan tulevasta Bond-leffasta - palkka euroa minuutilta Sara Forsberg pyytää apua: Meghanin ja prinssi Harryn häät koristavat uima-asuja - kuva hääsuudelmasta intiimissä paikassa Aki Samuli julkaisi karun kuvan yleisestä vessasta - suomii suomalaisten käytöstapoja: Tuoreet lomakuvat hämmentävät Tubetähti Mike Bäck aikoo keskittyä ylioppilasjuhlissa sukulaisten lohduttamiseen: Tulevaisuudessa hän saa olla mikä haluaa Amerikkalaisäiti kyllästyi kotona - ryhtyi somekuvaajaksi, kuvilla jo yli seuraajaa Grace Kelly ja Meghan Markle - Samanlaiset tiet tähteydestä kuninkaallisiksi Näyttelijä Russell Brand pitää perheenisänä olemista raskaampana kuin vanhaa huumeiden täyttämää bile- elämäänsä Muistatko tätä vuosikymmenten takaista Jukka Rasilan tekemää hämmentävää sketsiä?

Räppärin 72 euron levynkansikuva on Whitney Houstonin kotoa - esittää kuolleen tähden huumehelvettiä Kansanedustaja hämmästytti Stan Saanilan Uutisvuodossa - Ei tiennyt, montako kansanedustajaa on Oscar-voittaja Gary Oldman myöntää: Pilkattiin Facebookissa ja keräysidea tyrmättiin - lopulta Reino Nordin lahjoitti rahat Ylivieskan seurakunnassa tuetaan pahoin palanutta Juhani Palmua: Sateinen kesä tyhjensi kesäteatterit yleisöstä - ex-kiekkoilijan tytär menettämässä asuntonsa yleisökadon vuoksi Seiska: Annikki Tähti on kuollut Paluuta tekevän Dingon juhannuskeikka floppasi - syynä tekniset ongelmat Juhannustanssit käynnissä Esakalliolla: Kellohameet heiluvat ja rokkitossut suhisevat Muistatko vielä takavuosien pornotähti Mr.

Koulun lopettanut vaahtokarkkiyrittäjä, joka pitää mehiläisiä Alkuperäinen Batman Adam West on kuollut Cheekin veli Jere Tiihonen paljastaa: Jari Tervo kikkaili studiossa kananmunien kanssa - "Kati on iloinen siitä, että munat on järjestyksessä" Jari Tervolta viiltävä sivallus Jussi Halla-ahosta - "Onko hän ollut kateellinen?

Kruununprinssi Frederik on valmis ottamaan kruunun vastaan - kuningatar ei halua luopua Jenni Vartiainen paljastaa Gimmelin karun alamäen - bändi esiintyi lopussa 15 ihmiselle: Iltalehti pääsi kurkistamaan Maajussille morsian-ohjelman kulisseihin.

Daniel Craig tienaa törkeän summan tulevasta Bond-leffasta - palkka euroa minuutilta 3. Tuoreet lomakuvat hämmentävät 6. Osallistujan paavi-vastaus saa Twitter-kansan sekaisin 9. Kimi Räikkönen palkitsi kannattajiensa odotuksen Monacossa - ja menetti lippiksensä kaikkien tuntemalle superfanille Daniel Ricciardo toisti iljettävän temppunsa Monacon ruhtinaan nenän edessä Baba Lybeck paljastaa Uutisvuotomuiston, josta on vaiennut - Vieraana ollut Elastinen keskeytti yllättäen nauhoituksen Hölynpölyä, pääministeri Sipilä Kotiyleisön suosikki voitti UFC-illan pääottelun, Amirkhani sai uran neljännen päänahan Tässä ovat tyhmimmät koirarodut - tyhmimmäksi rankattu muistuttaa kovasti kissaa Näistä merkeistä sen tiedät Opettajalta tyly vastaus Trumpille - palautti kirjeen virheet korjattuna Kodin paikat, jotka pitäisi tarkistaa edes kerran vuodessa Kuusi työpaikaltaan siepattua naista löytyi Meksikossa kuolleena - ruumiit moottoritien varressa Meghanin ja prinssi Harryn häät koristavat uima-asuja - kuva hääsuudelmasta intiimissä paikassa Mies jäi takapuolestaan jumiin leikkipuiston keinuun Englannissa - palokunta joutui irrottamaan Avaimenperän ja asun avulla vihjeitä pyytänyt poliisi kiittää - nainen on nyt tunnistettu Humalainen mies jätti pienet lapsensa yöllä yksin kotiin, yksi kuumeessa ja toinen toipui leikkauksesta - päätyi itsekin yöllä sairaalaan Viisi asiaa, joita automyyjä ei haluaisi sinun tietävän Kaj, 68, poltti tupakkaa kolme askia päivässä - sitten tuli kauppareissu, joka muutti hänen elämänsä Orpo löysi varatien pois hallituksesta Ylioppilasjuhlien kaunein mekko - 5 trendiä ylitse muiden

Seuranhakuilmoitus kuuluisat näyttelijät -

Joukosta löytyi selvä voittaja 8. Tällä hetkellä hän opiskelee pelitutkimusta ja on mukana järjestämässä etenkin tamperelaisia fandom-tapahtumia. Kyyneliin murtunut Liverpool-maalivahti julkaisi riipaisevan viestin: Hölynpölyä, pääministeri Sipilä 5. Suomea rajumpi aktiivimalli, työaika pitenee ja potkut saa entistä helpommin - Politiikka - Baari-illan jälkeiset jatkot lahtelaisasunnossa päättyivät karmealla tavalla - mies raiskasi nukkuvan naisen Varoituksen sananen, että vaikka leffa sai allekirjoittaneen kuluttamaan pakkauksellisen nenäliinoja ja viettämään syvällisen hetken elämän sattumanvaraisuuttani miettien ja tähtitaivasta kuvauksellisissa asennoissa katsellen, kaikki eivät ole leffasta pitäneet. Hän yritti vedättää minua. Puukkomiehen pakomatka herätti kauhua idyllisessä seuranhakuilmoitus kuuluisat näyttelijät - varasti lapion ja pakeni pihojen poikki: Tulevaisuudessa hän saa olla mikä haluaa.

Pahiksen maneerit ja tapa puhua ovat tahattoman koomisia ja juustoisia, senpä takia uhkaa on vaikea ottaa tosissaan. Kun luksusavaruusristeilijä Titanic törmää Tardikseen, Tohtori kiinnostuu aluksesta ja hyppää sen kyytiin salamatkustajana. Eipä aikaakaan, kun risteilijän mekaaniset turistioppaat menevät epäkuntoon ja alkavat tappaa matkustajia.

Mutta onko kyseessä sittenkään pelkkä vika, vai onko enkelirobottien murhanhimon takana suurempi suunnitelma? Ennen kuin asiat menevät pieleen, pääsevät osa matkustajista vierailemaan maapallolla ja tietenkin Lontoossa.

Kohtauksessa viitataan hauskasti edellisten joulujaksojen tapahtumiin, kun Tohtori kysyy lehtikauppiaalta miksi kadut ovat niin autioita.

Suurin osa lontoolaisista on lähtenyt joulun ajaksi maalle, kun kahtena edellisenä jouluna on tapahtunut kaikenlaista kamalaa. Lehtikauppias paljastuu seuraavalla kaudella olleen tulevan matkakumppanin, Donna Noblen isoisäksi. Tohtorin apuna jaksossa toimii Kylie Minoguen esittämä tarjoilijatar Astrid. Astridin lisäksi toiminnassa on mukana useita sivuhahmoja, jotka on kirjoitettu hyvin pidettäviksi sekä hauskoiksi.

Avaruusristeilijä on upea tapahtumapaikka ja sisustettu sopivan yltäkylläisesti. Tämä oli ensimmäinen jouluspesiaali, jonka edes osittaisena tapahtumapaikkana ei toimi nykypäivän Lontoo. Sen sijaan seikkailu tapahtuu Lontoossa vuonna kun Tohtori törmää mieheen, joka myös väittää olevansa Tohtori. Yhdessä Tohtorit alkavat selvitellä katoamistapauksia, joihin liittyvät Tohtorin vanhat viholliset, Kybermiehet.

Tapahtumapaikkana luvun Lontoo on mielenkiintoinen ja puvustus on aivan ihanaa! Jakson alkupuolisko kuluu ihmetellessä, että onko Tohtorin tapaama mies oikeasti Tohtori vai jotain muuta. Kun tähän asiaan on saatu selvyys, loppu onkin aikamoista rymistelyä, ehkä turhankin kanssa. Jakso ei ole erityisen jouluisa, asiat vain sattuvat tapahtumaan joulun aikoihin. Oletetun toisen Tohtorin matkakumppanina toimiva Rosita jää hyvin pieneen sivurooliin ja ainakin minua häiritsi suunnattomasti hänen hiuksensa, jotka näyttivät huonolta peruukilta.

Tohtorin ystävien, Amyn ja Roryn, häämatka uhkaa mennä pieleen, kun heitä kuljettava avaruusristeilijä on vaarassa tuhoutua. Uhkaavan tuhon syy on sähköinen pilvi, joka roikkuu läheisen planeetan yllä. Pilveä kontrolloi planeeltalta käsin vanha ja katkera ukko ja kun hän kieltäytyy auttamasta, Tohtorin täytyy matkustaa menneisyyteen muuttamaan hänen mielenlaatunsa. Inspiraation tähän suunnitelmaansa hän saa Charles Dickensin romaanista Saiturin Joulu.

On virkistävää, että tämä joulujakso tapahtuu aivan muualla kuin Lontoossa. Kokonaan uusi planeetta tuo ihmeen tuntua ja ilmassa uivat kalat ovat hauska idea! Monella aikatasolla liikkuva juoni on mielenkiintoinen ja koskettava ja uusien hahmojen kohtalosta välittää.

Vaikka Saiturin Joulu on tuttu tarina, jakson versio siitä on tarpeeksi erilainen että se jaksaa kiinnostaa ja yllättää. Tämä on Matt Smithin Tohtorin ensimmäinen jouluspesiaali ja hän suoriutuu siitä erittäin hyvin. Amya ja Rorya ei kovin paljon jaksossa näy, mutta sekin tuo hyvää vaihtelua tavallisiin jaksoihin.

Vuoden jouluaattona Tohtori haluaa ilahduttaa häntä aiemmin auttaneen Madgen perhettä. Kun juuri leskeytynyt Madge ja hänen kaksi lastaan lähtevät viettämään joulua sukulaisten omistamaan taloon Dorsettiin, hän esittää sukulaisten talonmiestä ja on valmistellut talon heitä varten. Yöllä perheen poika ei voi vastustaa hehkuvaa isoa joululahjaa ja avaa sen salaa ennen aikojaan. Lahjan sisältä paljastuu portaali lumiseen metsään, jonne poika katoaa.

Kun muut lähtevät häntä etsimään, varsinainen seikkailu alkaa. Jakso on ottanut hyvin paljon vaikutteita C. Minua se ei ainakaan haitannut, sillä Narnia-elokuvat kuuluvat minulla jouluun ja ovat täynnä joulun taikaa. Tämä jakso on suosikkini, sillä se on ehkä kaikkein jouluisin joulujakso. Tohtorin ilo ja innostus on tarttuvaa kun hän esittelee lastenhuonetta ja koko talo vaikuttaa mahtavalta paikalta viettää joulua. Maaginen metsä on ihana ja juuri sopivasti pelottava. Kyseessä on tunnelmallinen jakso, jossa ei ole koko maapallo vaarassa mutta silti sattuu ja tapahtuu.

Jaksossa vilahtavat myös brittiläiset koomikot Bill Bailey ja Arabella Weir. Ensiksi mainittu on tuttu ainakin ihanasta nörttisarjasta Spaced Avaruuden tuntua. Your email address will not be published. Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Kun Metsäketo oli lopulta saanut pakit naiselta, laulaja kimpaantui ja lähetti naiselle ilkeän haukkumisviestin. Naisen mukaan Metsäketo oli haukkunut tätä tyhmäksi pullukaksi, jonka silmistä näkee, ettei kaikki ole kotona. Hän yritti vedättää minua.

Ojensin huonosti käyttäytyvää nuorta naista, koska hänellä oli äärimmäisen tyhmä meininki, Metsäketo perustelee reaktiotaan lehdessä. Lehden mukaan nelikymppinen Metsäketo on ilmoittanut palvelussa valheellisesti iäkseen 31 vuotta.

Metsäkedon mielestä hänen ilmoitettuun ikäänsä deittipalvelussa tulisi suhtautua huumorilla. Laulajalle ikä ei ole se tärkein asia suhteen muodostamisessa. Sara Forsberg pyytää apua: Daniel Craig tienaa törkeän summan tulevasta Bond-leffasta - palkka euroa minuutilta. Amirkhani tiputettiin kaksi kertaa mattoon - nappasi silti yllätysvoiton UFC: Mitä tapahtui povipommi Katie Pricen kasvoille?

Ari Vatanen ja arvostettu F1-toimittaja hämillään Räikköseen liittyvistä huhuista - Alonson puheet osoittavat Jäämiehen rohkeuden: Onko tässä Haluatko Miljonääriksi -ohjelman kaikkien aikojen kiusallisin hetki? Osallistujan paavi-vastaus saa Twitter-kansan sekaisin. Kimi Räikkösen hymy levisi korviin - julkaisi kuvan maailmantähden rinnalla.

Aki Samuli julkaisi karun kuvan yleisestä vessasta - suomii suomalaisten käytöstapoja: Kimi Räikkönen palkitsi kannattajiensa odotuksen Monacossa - ja menetti lippiksensä kaikkien tuntemalle superfanille. Yllätysvoiton ottanut Makwan Amirkhani kertoi suorassa lähetyksessä ystävänsä sekopäisestä tempusta: Makwan Amirkhani lyötiin nyrkillä kaksi kertaa mattoon - latasi melkoisen kommentin: Baari-illan jälkeiset jatkot lahtelaisasunnossa päättyivät karmealla tavalla - mies raiskasi nukkuvan naisen.

Daniel Ricciardo toisti iljettävän temppunsa Monacon ruhtinaan nenän edessä. Hulvaton välikohtaus F1-palkintojenjaossa - ruhtinatar Charlene hörppi samppanjaa pullon suusta, ruhtinas Albert muikeana vieressä. Baba Lybeck paljastaa Uutisvuotomuiston, josta on vaiennut - Vieraana ollut Elastinen keskeytti yllättäen nauhoituksen. Nämä kysymykset paljastavat, minkälainen työnhakija on - osaatko vastata oikein?

Autojen piilotetut ominaisuudet - tiesitkö nämä? Amirkhani kertoi jäätelöepisodista vastustajan kanssa ottelupäivänä: Kotiyleisön suosikki voitti UFC-illan pääottelun, Amirkhani sai uran neljännen päänahan. Tässä ovat tyhmimmät koirarodut - tyhmimmäksi rankattu muistuttaa kovasti kissaa. Ajatko suhdettasi kohti eroa? Näistä merkeistä sen tiedät. Opettajalta tyly vastaus Trumpille - palautti kirjeen virheet korjattuna.

Syytteen saanut hissiyhtiön toimitusjohtaja Jouni Palosaari Kittilä-vyyhdistä: Hotellihuoneen likaisimmat kohdat - viisi vaaranpaikkaa.

Rosa, 31, teki intiimikarvanpoistosta itselleen bisneksen: Kodin paikat, jotka pitäisi tarkistaa edes kerran vuodessa. Kuusi työpaikaltaan siepattua naista löytyi Meksikossa kuolleena - ruumiit moottoritien varressa. Suomalainen Joona, 17, voitti kansainvälisen rallipelin maailmanmestaruuden - finaalipaikka irtosi yli 20 osallistujan joukosta.

Nainen ymmärsi tärkeän asian siskonsa kuolinvuoteella: Meneekö tämä jo yli? Meghanin ja prinssi Harryn häät koristavat uima-asuja - kuva hääsuudelmasta intiimissä paikassa. Mies jäi takapuolestaan jumiin leikkipuiston keinuun Englannissa - palokunta joutui irrottamaan. Avaimenperän ja asun avulla vihjeitä pyytänyt poliisi kiittää - nainen on nyt tunnistettu.

Humalainen mies jätti pienet lapsensa yöllä yksin kotiin, yksi kuumeessa ja toinen toipui leikkauksesta - päätyi itsekin yöllä sairaalaan. Viisi asiaa, joita automyyjä ei haluaisi sinun tietävän.

Kaj, 68, poltti tupakkaa kolme askia päivässä - sitten tuli kauppareissu, joka muutti hänen elämänsä. Orpo löysi varatien pois hallituksesta. Ylioppilasjuhlien kaunein mekko - 5 trendiä ylitse muiden. Oletko nähnyt tätä avaimenperää tai asua? Poliisi pyytää apua noin vuotiaan naisen tunnistamiseen Lapualla. Imarteleva juhla-asu ja kesän kaunein mekko - nappaa asuinspiraatiota viikon tyylikkäimmiltä pukeutujilta.

Aitajuoksija Lotta Harala nappasi historiallisen sponsoripommin - urheiluvälinejätti teki aloitteen: Kotiyleisön suosikki voitti UFC-illan pääottelun, Amirkhani sai uran neljännen päänahan - Kamppailulajit - Daniel Craig tienaa törkeän summan tulevasta Bond-leffasta - palkka euroa minuutilta - Viihdeuutiset - Kimi Räikkösen hymy levisi korviin - julkaisi kuvan maailmantähden rinnalla - Formulat - Hulvaton välikohtaus F1-palkintojenjaossa - ruhtinatar Charlene hörppi samppanjaa pullon suusta, ruhtinas Albert muikeana vieressä - Kuninkaalliset - Kimi Räikkönen palkitsi kannattajiensa odotuksen Monacossa - ja menetti lippiksensä kaikkien tuntemalle superfanille - Formulat - Suomalainen Joona, 17, voitti kansainvälisen rallipelin maailmanmestaruuden - finaalipaikka irtosi yli 20 osallistujan joukosta - Digiuutiset - Monacon GP on maailman tehokkain unilääke - legendaarinen F1-kisa petti taas ne vähäisetkin odotukset - Formulat - Baari-illan jälkeiset jatkot lahtelaisasunnossa päättyivät karmealla tavalla - mies raiskasi nukkuvan naisen - Kotimaan uutiset - Mies jäi takapuolestaan jumiin leikkipuiston keinuun Englannissa - palokunta joutui irrottamaan - Ulkomaan uutiset - Bottaksen paine ei saanut Jäämiestä sulamaan - Räikkönen kertoi kruisailleensa maaliin: Mies vaati kaupalta rahoja takaisin käytetyistä naisten sandaaleista Venäjällä - suuttui myyjän vastauksesta ja hakkasi henkihieveriin - Ulkomaan uutiset - Meghanin ja prinssi Harryn häät koristavat uima-asuja - kuva hääsuudelmasta intiimissä paikassa - Viihdeuutiset - Chris Froome polki Italian ympäriajon voittoon - Muut lajit - Keihään superlupaus Oliver Helander loksautti leuat - Tero Pitkämäki katsoi videoita ja teki huiman arvion: Joukosta löytyi selvä voittaja - Digiuutiset - Sähköpyörällä ajetaan punaisia päin ja joudutaan onnettomuuksiin - tankokaahari on hyvin koulutettu nelikymppinen - Terveysuutiset - Nähdäänkö Salah sittenkin MM-kisoissa?

Lääkäri optimistinen diagnoosin jälkeen - Jalkapallo - Orpo löysi varatien pois hallituksesta - Pääkirjoitus - Mäntyharjun kemikaalivuodon ympäristötuhoista uutta tietoa - ennuste: Kremlin tiedottaja kertoo näkevänsä painajaisia Putinista: Ricciardo voitti Monacon trillerin - Räikkönen ja Bottas jäivät palkintopallin ulkopuolelle - Formulat - Kyyneliin murtunut Liverpool-maalivahti julkaisi riipaisevan viestin: Norsunluurannikko järjesti Miss Vamma -kilpailun: Taistelee vammaisiin kohdistuvia ennakkoluuloja vastaan - Ulkomaan uutiset - Hölynpölyä, pääministeri Sipilä - Politiikka - Hotellihuoneen likaisimmat kohdat - viisi vaaranpaikkaa - Matkajutut - Ranskan avoimet alkoi yllätyksellä: Venus Williams putosi heti avauskierroksella - Muut lajit - Kimi Räikkönen oli täysin tympääntynyt C Moren haastattelussa: Avaimenperän ja asun avulla vihjeitä pyytänyt poliisi kiittää - nainen on nyt tunnistettu - Kotimaan uutiset - Daniel Ricciardo toisti iljettävän temppunsa Monacon ruhtinaan nenän edessä - Formulat - Tuoreet lomakuvat hämmentävät - Viihdeuutiset - Saksan valtavasta huvipuistopalosta miljoonavahingot - laitteita rikki, Skandinavia-alue suljettu, palomiehiä loukkaantui - Ulkomaan uutiset - Maastopalot roihuavat ympäri Suomea - 10 hehtaaria metsää paloi Mynämäessä - Kotimaan uutiset - Unohtakaa maakuntavaalit - SDP valmis eduskuntavaaleihin, jos sote ja hallitus kaatuvat perustuslakivaliokunnan lausuntoon - Politiikka - Kruununprinsessa Maryn tyrmäävä paljettiluomus varasti huomion kuninkaallisia vilisevissä juhlissa: Älykaiutin kuunteli avioparin yksityiskeskustelun: Lähetti tallenteen miehen työkaverille - Digiuutiset - IL seurasi Monacon GP: Raju törmäys viimeisillä kierroksilla - Ricciardo voitti suvereenisti, Kimi Räikkönen neljäs - Formulat - Itävallan liittokansleri haluaa, että laittomat siirtolaiset pysäytetään jo Pohjois-Afrikassa - Ulkomaan uutiset - Tubetähti Mike Bäck aikoo keskittyä ylioppilasjuhlissa sukulaisten lohduttamiseen: Humalainen mies jätti pienet lapsensa yöllä yksin kotiin, yksi kuumeessa ja toinen toipui leikkauksesta - päätyi itsekin yöllä sairaalaan - Kotimaan uutiset - Harva ulkomailla opiskeleva haluaa palata Suomeen: Räikkönen piiskasi radiossa vauhtia talliinsa - Ferrari vitkutteli varikkopysähdyksen kanssa: Orlando Bloomin nakuilu sekoitti internetin vuonna - nyt tekee sen taas: Jalkapalloilijan epäillään ampuneen itsensä ja ex-tyttöystävänsä - Jalkapallo - Poliisi pyytää apua noin vuotiaan naisen tunnistamiseen Lapualla - Kotimaan uutiset - Osallistujan paavi-vastaus saa Twitter-kansan sekaisin - TV ja leffat - Espanja pelasti yli siirtolaista Välimereltä - Ulkomaan uutiset - Salahin telominen ei ollut ainoa koiruus Ramosilta - iski Liverpool-maalivahtia törkeällä tavalla - Mestarien liiga - Baba Lybeck paljastaa Uutisvuotomuiston, josta on vaiennut - Vieraana ollut Elastinen keskeytti yllättäen nauhoituksen - Viihdeuutiset - Kuusi työpaikaltaan siepattua naista löytyi Meksikossa kuolleena - ruumiit moottoritien varressa - Ulkomaan uutiset - Makwan Amirkhanin keskisormi on taktiikkaa - Kamppailulajit - Imarteleva juhla-asu ja kesän kaunein mekko - nappaa asuinspiraatiota viikon tyylikkäimmiltä pukeutujilta - Streetstyle - Maakuntavaalit lykkääntyvät - Politiikka - Kolme ukrainalaissotilasta kuoli lauantaina - Sota Ukrainassa jatkuu viidettä vuotta - Ulkomaan uutiset - Sampo Kaulanen suivaantui pelifirmoihin liittyvistä mainostamis-syytöksistä: Pesäpalloilija Sara-Ella Kemppaisella on rituaali, josta hän ei kentällä luovu - tuoreella ylioppilaalla siintää haaveissa SM-mitali - Pesäpallo - Mika Häkkinen puhuu elämästään Monacossa: Kaj, 68, poltti tupakkaa kolme askia päivässä - sitten tuli kauppareissu, joka muutti hänen elämänsä - Terveysuutiset - Kuopiossa poltettiin 10 historiallista venevajaa - poliisi pyytää vihjeitä tuhopolttajasta - Kotimaan uutiset - Venäjän hallinto ja tarkkailujärjestö antavat ristiriitaisia tietoja menehtyneiden venäläissotilaiden määrästä Syyriassa - Ulkomaan uutiset - Duudsonit-Jukan poika on kuin ilmetty isänsä, poseeraavat lähes identtisissä vaatteissa: Tulevaisuudessa hän saa olla mikä haluaa - Viihdeuutiset - Ferrarin auto osoittautui sääntöjen mukaiseksi - Mercedes sai FIA-pomolta sapiskaa syytöksistään - Formulat - Englantilaiselta alasarjaseuralta tyly pila Liverpoolin maalivahdista: Vihreät haluaa äänioikeuden jo vuotiaille ja päivähoito-oikeuden kaikille lapsille - Politiikka - Amerikkalaisäiti kyllästyi kotona - ryhtyi somekuvaajaksi, kuvilla jo yli seuraajaa - Viihdeuutiset - Hugo Engbom aneli vaimoaan myymään kaiken, minkä irti saa, jotta hän selviäisi sisällissodan pahimmasta vankileirihelvetistä - turhaan - Kotimaan uutiset - Likaista ja härskiä touhua: Joukkueellinen moukarimiehiä on kärähtänyt suomalaismestarin uran aikana: Suomalaisyritys kehitti jotain, mitä muut eivät olleet keksineet: Uuden Netflix-sarjan tähti suututti Donald Trumpin: Joudutko pitämään puheen kesän juhlissa?

Älä panikoi - näin selviydyt siitä - Pinnalla - Kodin paikat, jotka pitäisi tarkistaa edes kerran vuodessa - Asumisartikkelit - Linda Line -laivayhtiö konkurssiin - Katamaraaniyhteys Helsingin ja Tallinnan välillä loppui jo marraskuussa - Ulkomaan uutiset - Pasi Rautiainen haukkui Liverpoolin itkevän maalivahdin täysin lyttyyn: Loppuunmyytyä spektaakkelia tullaan katsomaan Pariisista asti - Aalto-yliopiston muotinäytös on isompi juttu kuin luuletkaan - Muoti - Kylpyläparatiisi Viron pisimmällä rannalla - Viro - Kun uusi alkoholilaki tuli voimaan, suomalaiset joivat miljoonia litroja enemmän kuin edelliskuussa - lonkeron myynti suorastaan räjähti - Kotimaan uutiset - Näyttelijä Russell Brand pitää perheenisänä olemista raskaampana kuin vanhaa huumeiden täyttämää bile- elämäänsä - Viihdeuutiset - Ida, 33, jätti sokerin - ulkonäkö muuttui kokonaan - Terveysuutiset - Puukkomiehen pakomatka herätti kauhua idyllisessä lähiössä - varasti lapion ja pakeni pihojen poikki: Armoton arvio Makwan Amirkhanin edellisestä esityksestä: Levottomuudet Gazan kaistaleella jatkuvat - Jälleen kuolonuhreja Palestiinan puolella - Ulkomaan uutiset - Lukijat kertovat, miten he pääsivät eroon muurahaisista: Vesantojärvestä löytyi vainaja - kyseessä kadonneeksi ilmoitettu vesantolaismies - Kotimaan uutiset - Muistatko tätä vuosikymmenten takaista Jukka Rasilan tekemää hämmentävää sketsiä?

Suomea rajumpi aktiivimalli, työaika pitenee ja potkut saa entistä helpommin - Politiikka -

0 thoughts on “Seuranhakuilmoitus kuuluisat näyttelijät

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *